Folosirea oglinzii by András Málnási |
Deseori întâlnim ciuperci pe care nu le cunoaștem și curiozitatea ne împinge pentru a face tot posibilul în sensul de a le identifica. Iar cum păstrarea lor, indiferent de metodă, va duce inevitabil la alterarea caracteristicilor fizice ale ciupercii (mai ales coloristice), una dintre cele mai bune metode de păstrare ale acestora este fotografierea.
Aparatele de fotografiat din zilele noastre sunt tot mai performante, redând culorile tot mai fidel și cu detalii tot mai clare...așadar nu ne rămâne decât să declanșăm capturarea imaginii. Și totuși, ori de câte ori am ocazia, atrag atenția asupra protejării speciilor de ciuperci rare... iar dacă vă întrebați cum facem să le putem fotografia fără să le culegem/atingem; și cu partea inferioară a pălăriei acestora. Nimic mai simplu. Folosiți o oglinjoară de buzunar ca și în imaginea de mai sus; (femeile au mai tot timpul asupra lor așa ceva, dar aceasta n-ar trebui să lipsească nici din trusa "ciupercarului").
mushroom dress by Edgar Artis |
Și pentru că frumosul ne încântă în totdeauna, aș încheia prin a vă prezenta o o capodoperă a lui Edgar Artis, care m-a lăsat fără cuvinte. Sper să vă placă și vouă (pe linkul de mai sus, găsiți și alte schițe ale aceluiași artist).
Îmi place că eşti atât de grijuliu cu ciupercuţele tale.
RăspundețiȘtergereReuşită, creaţia pe care ne-ai arătat-o. Mă întreb cum o conservă.
Deși subiect de nișă, cred că este inepuizabil.
ȘtergereIar în ce privește acea operă de artă... cel mai bine se păstrează tot prin fotografiere...
Cele două tematici aparent diferite ale articolului se întrepătrund fără să îți dai seama :) nu ți se pare?