Ciupercomania

Modificările bazei de date
ciupercomania
Aplicația Ciupercomania
Aplicație pentru sisteme de operare Android:

Ciupercomania 1.0

Colecție și îndrumar despre ciuperci, care va ajuta ciupercarul amator în identificarea rapidă a ciupercilor culese. Cuprinde descrieri amănunțite, precum și imagini de calitate pentru recunoșterea cât mai ușoară a ciupercilor; fiecare înregistrare fiind sincronizată cu informațiile de pe Index Fungorum, la data creerii sale. Instalarea este simplă și rapidă. Baza de date se instalează după instalarea aplicației și necesită conexiune internet, urmând ca după instalarea bazei de date, aceasta să fie independentă și să poată fi folosită în modul "offline" oriunde și oricând, asigurând o portabilitate extraordinară. Actualizările bazei de date vor fi anunțate de fiecare dată pe această pagină, urmând s-o puteți împrospăta în orice moment doriți dvs. Aplicația vă pune la dispoziție informațiile despre ciuperci cu traducere în 3 limbi (Engleză, Română și Maghiară), iar după alegerea limbii dorite aceasta se va salva și pentru sesiunile viitoare, însă ea se poate schimba oricând pe parcurs, în funcție de preferințele utilizatorului.

Capturi de ecran:

Cerințe:
 • telefon mobil sau tabletă cu sistem de operare Android 4.x.x sau mai mare.
 • spațiu liber în memoria aparatului de 400Mb.
IMPORTANT!!! Dacă întâmpinați probleme de instalare a bazei de date sau rulare a aplicației după instalarea bazei de date. Problemă manifestată prin așa numitul "crash report" prin care aparatul dvs. vă anunță că programul nu răspunde și vă întrebă dacă să mai aștepte. Dați vă rog să mai aștepte. În cazul generațiilor mai vechi de telefoane, poate să dureze chiar și 3-5 astfel de cicluri de așteptare până se reușește instalarea bazei de dateș sau uneori pornirea aplicației. Dar dacă aveți răbdare veți reuți.

Download:
Aplicația propriu zisă, cu ultimele actualizări se poate descărca de aici: Ciupercomania.


Pentru a putea vedea modificările aduse aplicației, apăsați bulina roșie; pentru a vedea modificările aduse bazei de date, apăsați butonul albastru, iar pentru a vedea lista ciupercilor prezentate în cadrul aplicației, apăsați bulina verde:

--- ---

O scurtă prezentare al aplicației puteți vedea pe filmulețul de mai jos:


Android to PC
Deasemenea dacă nu dețineți un telefon sau o tabletă cu sistem de operare Android; puteți utiliza (sau testa) aplicația Ciupercomania folosind extensia ARC Welder a browser-ului Google Chrome. Despre instalarea și modul de folosire al acestuia, puteți citi mai multe în articolul dedicat acestui subiect.ciupercomania_wallpaper
Imagine de fundal
Imagini de fundal (Wallpapers): 

Cu ocazia lansării aplicației m-am gândit că v-ar plăcea și un fundal de ecran pe măsură. O puteți descărca de pe acest link: wallpaper în formatul original. Recomand setarea fixă și nu cea culisantă, dar asta deja ține de preferințele fiecăruia.


Cărți online despre ciuperci:

iconographia_micologica
Iconographia Micologica
Iconographia Micologica; opera renumitului micolog italian Giacomo Bresadola (14 February 1847 – 9 June 1929), fondatorul Societății Mycologice Franceze; lucrare în 26 de volume în care a descris și desenat nenumărate specii de ciuperci... Lucrarea este în limba italiană, dar foarte ușor de înțeles celui care cunoaște termenii științifici din domeniu.

13 comentarii :

 1. Tocmai am descărcat aplicația. Am găsit ceve ce poate a fi Hiericium erinaceus, dar aplicația nu ma poate ajuta. Pe când mai multe ciuperci in bd?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hericium erinaceus este deja in baza de date a aplicatiei. Uneori insa unele specii apar dupa ultimul nume acceptat stiintific. Pentru a nu exista confuzii, folositi in totdeauna optiunea de cautare. ajunge sa cautati dupa fragmente ale denumirii de exemplu daca nu sunteti convins de corectitudinea numelui, ajunge sa cautati doar dupa: "erina" si va va arata toate ciupercile care au in denumire aceasta combiantie de litere.

   Oricum pregatesc un nou update pe care sper sa-l pot publica pana de sarbatori. Va aduce circa 400 de specii in plus bazei de date.

   Ștergere
 2. Din anumite motive nu gasesc aplicatia...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu noua politica Google, a fost scoasa de la publicare in Noiembrie si spre rusinea mea, inca nu am actualizat-o / republicat-o.

   Ștergere
 3. Răspunsuri
  1. Pentru ca pe moment nu este listata in google play si nu stiu cand il voi reactualiza.

   Ștergere
 4. M-aș bucura să existe și altă modalitate de contact,gen wațap,telegram ,ce ziceți?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. facebook este destul de popular si disponibil, nu stiu daca va fi incorporat vreodata si what's up sau ceva similar.

   Ștergere
 5. Pe cand relistati aplicatia? M-as bucura sa o incerc.

  RăspundețiȘtergere
 6. Imi pare rau,dar am avut aplicatia,acum nu o mai pot instala,era foarte utila,de nota 10

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. cu putin noroc, in viitorul nu foarte indepartat va fi disponibila din nou.

   Ștergere
 7. Baza de date a aplicatiei e doar cea mica, de aprox 35mb. Oare cea mare se mai gaseste pe undeva? Multumesc

  RăspundețiȘtergere