Cum se extrage psilocibina?

Psilocybin_crystals
Cristale de Psilocibină
La chimie am fost "varză"; în totdeauna am fost la acel prag critic, de a rămâne repetent până în ultima clipă, ca apoi să primesc nota de trecere din mila profesorului. Dar între timp am mai învățat câte ceva (pentru că nu știam cum se face țuica de prune bună; nu că aș știi și acuma). De aceea, dacă observați unele greșeli în ceea ce privește aspectul chimic al temei de azi; să-mi fie trecute cu vederea..

La un moment dat, vă spuneam că nu voi trata unele subiecte pe acest blog, subiecte printre care se numără și drogurile. Nu vreau să vă spun că azi îmi calc peste principii (chiar dacă asta fac), așa că vă voi spune că este doar pentru uz științific; de cercetare ...

Din totdeauna mi-au displăcut chimicalele, produsele sintetizate ... iar acest produs din câte îmi dau seama, nu mai păstrează nimic natural din ceea ce a fost cândva; asta ca să nu mai vorbim de aspectul chimic al reacțiilor, despre care nu vă pot spune dacă sunt sau nu corecte sau complete ... și cât de curat rămâne produsul obținut.

În toate descrierile privitoare la uzul "plantelor" entheogene este menționat "prețul cumplit" ce se plătește pentru ca acestea să se manifeste la adevărata lor valoare. "Preț" care se plătește abia după trecerea efectului entheogen și începe la nivelul stomacului, manifestându-se prin crampe puternice, vomă și multe altele... Și toate astea pentru că acea "călătorie magică" să se realizeze, trebuie consumată o cantitate considerabilă din aceste "plante" entheogene.

Ciupercile halucinogene cum este de exemplu Psilocybe cubensis, au fost cunoscute ca fiind "plante" slab entheogene; dar acest amănunt este radical schimbat de extracția psilocinei și a psilocibinei; (dar în continuare asta este ca și în filmele de scurt metraj de pe MTV, Jackass, unde ți se spune(a) explicit: Nu încercați așa ceva acasă! Eu vă recomand deasemenea, nu este pentru a vă juca cu așa ceva acasă).

Dacă căutați, găsiți pe net nenumărate experimente despre cum se extrag aceste cristale; în schimb toate aceste proceduri sunt experimentări "casnice", niciuna nefiind de eficiență 100% sau atât de detaliat descrisă încât să poată fi repetată indentic. Căteva dintre aceste descrieri ar fi cele menționate de profesorul Fanaticus al cărui cercetare are la bază referințe ca cele ale lui "The Psilocybin producers Guide" de Adam Gottlieb respectiv "The Psilocybin mushrooms of the World" de Paul Stamets (mai rețineți cum a devenit Stamets micologist?). Alte lucrări privitoare la extracția acestor cristale ne oferă și cei de la Erowid, CognitiveLiberty, Hipforums sau mulți alții...

Cu toate acestea, părerile privind soluțiile de suspensie sunt împărțite, unii militează pentru soluțiile cât mai pure alcoolice (metanol în defavoareva etanolului), pe când alții susțin idea soluțiilor apoase (chiar vodka), motivând prin faptul că aceste substanțe alkaloide nu sunt solubile în alcool.

M-am gândit să vă prezint metoda care m-i s-a părut cea mai plauzibilă (găsiți și celelalte, dar netraduse pe linkurile de mai sus); deoarece pe lângă procedeul în sine, aduce ca și referințe toate lucrările științifice pe care se bazează; precum atrage atenția asupra unor aspecte de avut în vedere.

Experimentul: Un eșantion de ciuperci uscate se macină într-un mojar cu pistil până la o pulbere fină. Pulberea se amestecă cu acid acetic diluat, într-un pahar. PH-ul acestui amestec este apoi ajustat la pH 4 cu acid acetic "glacial" (nu mă întrebați ce este, doar l-am tradus). După minute bune, se pune paharul într-o baie de apă aflată în fierbere, până când temperatura internă a amestecului de acid atinge temperatura recomandată. Paharul este apoi îndepărtat și se răcește până la temperatura camerei, sub un jet de apă. Amestecul de acid este separat de pudra de ciuperci prin filtrare cu aspirație, utilizând vată de sticlă. Filtratul se aduce la pH 8 cu hidroxid de amoniu concentrat și este extras rapid cu eter dietilicEterul se va usca "pe" sulfat de sodiu, se filtrează și se evaporă "sub" azot, fără căldură aplicată. Iar psilocinul brut va apărea ca un reziduu verzui. Recristalizarea se va face cu  cloroform / heptan și se vor obține niște cristale albe ca și produs final. 

Pe cât posibil, am încercat la rândul meu să nu traduc experimentul într-un mod ne-repetabil dar care în același timp să prezinte plauzibil posibilitatea extracției acestor substanțe, deoarece (au) pot avea o utilizabilitate mare în domeniul medicinei controlate și pot fi de ajutor cercetătorilor. Sper ca și cenzura să o considere ca atare și să nu mă trezesc cu musafiri când ajung acasă.

6 comentarii :

  1. Răspunsuri
    1. inca n-am ajuns, n-am curajul sa ma apropii de casa :))

      Ștergere
    2. Chiar nu merita sa publicați! Sunt multi nebuni prin jur. Cât despre specialistii interesați, au surse clare de informare ca si aceea folosită de dv.

      Ștergere
  2. lucrez la firma Fabiol SA si avem multe analgezice in stoc be baza de codeina,psilocibina,morfina iar noi extragem psilocibina din ciupercile p.cubensis,p.subcubensis,p.semilanceata, rar din p. weraroa,deoarece sunt greu de procurat de afara.noi ext. autorizat psilocibina din ciuperci si trufe halucinogene doar fierband ciupercile,apoi filtrand de 20 de ori apa iar oe fund peste 48 h de fiert pe fund se form un clei din 90 procente psilocibina.si f. eficient si legal

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, poti sa-mi recomanzi niste suplimente care contn aceasta subtanta?

      Ștergere
    2. Foarte interesant . Psilocybin este foarte solubil in apa . Din acel motive multi prefera ceaiul de magic mushrooms in loc sa manance ciupercile.
      De ce s-ar separa "un clei din 90 procente psilocibina" dupa 48 h ?
      Ce se separa poate fii alte substante case sunt solubile in apa fierbinte si mai putin solubile in apa rece.

      Ștergere