Cum evitam ciupercile otravitoare?

coprinus comarus
Niciodata nu putem fi prea precauti in ceea ce priveste ciupercile otravitoare, de aceea tot timpul voi incerca sa va  reamintesc de ele.
Acum insa as insista un pic pe falsul mit ce s-a nascut in jurul lor si v-as prezenta cateva caracteristici pe baza carora sa le puteti elimina rapid inca din padure. Unii vor spune ca astfel eliminam si cateva ciuperci comestibile, dar cred ca nu are de ce sa ne para rau dupa cateva ciuperci comestibile atata timp cat putem evita atat otravirea noastra cat si a celor dragi noua.
Cei ce doresc sa afle mai multe o pot face dincolo de nori.

Imaginea am prelua-o de aici: Snail eaten coprinus comatus

4 comentarii :

  1. am gasit o ciuperca cu lamelele mov in padure,de marimea unui banut de 50 bani si vreau sa stiu daca este otravitoare,comestibila sau halucinogena. daca cunosti ciuperci cu lamele mov scrie despre ele si da-mi link-ul intr-un comentariu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu e mai bine sa ne areti tu ce ciuperca ai gasit in loc sa incercam noi sa o ghicim?
      uite una la intimplare cu lame mov Laccaria amethystina

      Ștergere
    2. scuze.. nu stiu cum pot trimite poze pe site, dar nu arata ca amagitoarea de ametist.ciuperca gasita de mine este maronie complet,iar mov sunt doar lamele. Daca este aceeasi specie poate cea gasita de mine este batrana(am gasit-o pe la inceputul iernii, am profitat de vremea calda de acum)

      Ștergere
    3. va invit pe grupul de facebook Ciuperci de România, acolo suntem mai multi care ne putem da cu parerea si aveti si drepturi de a posta imagini

      Ștergere