Conservarea ciupercilor

Ciuperci uscate
Cu totii avem zile norocoase si zile cu ghinion: la servici, acasa, in concediu, la pescuit ... si de ce nu ar fi la fel si la culesul de ciuperci. Eu cel putin, nu odata am fost iesit la cules de ciuperci dar n-am gasit nici urma de ciuperci, in schimb au fost si ocazii in care am gasit mult mai multe ciuperci decat puteam consuma la o singura masa. Voi ce ati făcut când ați cules mai multe ciuperci decat a-ti putut servi la o masa?

Palnioara de fildes (Clitocybe dealbata)

Palnioara de fildes
Clitocybe dealbata
Va aratasem cele mai pericuoase 16 ciuperci ale noastre, printre care se numara si Palnioara de fildes (Clitocybe dealbata) sau "Ivory funnel" cum o mai numesc occidentalii; deasemenea se mai numeste si "ciuperca naduselii" dupa semnele prin care se manifesta efectul toxinei sale (muscarina), simptome ce apar de obicei foarte rapid, in aproximativ 15-30 minute de la consumatie.

Faclia baltii (Mitrula paludosa)

Faclia baltii
Mitrula paludosa
Am vazut deja ciuperci care isi cresc fructul la nivelul solului, in sol sau chiar aerian (pe trunchiul copacilor), dar inca n-am vorbit de ciuperci care se dezvolta in apa. Faclia baltii este una dintre aceste ciuperci mai aparte, care traiesc in apa si/sau in  mediu apos.