Ciupercomania simulată pe PC

android_to_pc
Android to PC
Unii dintre voi probabil au fost dezamăgiți de limitarea aplicației Ciupercomania la sistemele de operare Android; de acea azi doresc să fac încă un pas inainte și să mai lărgesc puțin auditoriul. Platforma iOS e în continuare indisponibilă, însă pentru cei care vor să ruleze această aplicație pe calculatorul personal; indiferent de sistemul de operare al acesteia (Windows, Linux, OS...) pot apela la mai multe variante.

Articolul deși pare unul tehnic; de domeniu IT; vreau totuși să îl cunoașteți deoarece este o alternativă pentru a putea rula aplicația Ciupercomania în formatul de care se bucură și utilizatorii de sisteme Android.

La ora actuală există mai multe programe (gratuite sau plătite) cu ajutorul cărora putem rula aplicații destinate platformelor Android (APK-uri); fiecare având avantajele și dezavantajele proprii. Nu doresc să mă opresc asupra lor, nici să vă prezint pro sau contra fiecăruia; însă vreau să mă opresc la un "plug-in" (extensie), a browser-ului Chrome de la Google (pe care o folosesc cei ce accesează acest blog în proporție de ~60%); deoarece este o extensie si nu necesită drepturi de instalare (acolo unde ar putea fi cazul); este probabil cea mai ușoară dintre metode și își face treaba la fel de bine ca și o aplicație plătită. Instalarea sa se face cam la fel, indiferent de ce platformă ați folosi și constă în căutarea extensiei ARC Welder în arhivele Chrome Web Store. Puteți face asta navigând pe meniul browser-ului Chrome (imaginea 1); după ce se deschide fereastra cu extensiile, în partea de jos al acesteia aveți opțiunea de a adăuga mai multe extensii (imaginea 2);după care căutați extensia dorită ARC Welder (imaginea 3) și îi dați instalare.

chrome_menu
imaginea 1
more_extensions
imaginea 2
arc_welder_extension
imaginea 3

Cei cărora l-i se pare greu să găsească această extensie prin meniurile Chrome-ului, o pot apela și direct de pe acest link: extensie ARC Welder. După ce ați instalat extensia, ea va apărea implicit în fereastra de aplicații a browserului Chrome (imaginea 4) de unde se va și porni de fiecare dată când vom avea nevoie de ea (imaginea 4). Pentru a rula aplicația Ciupercomania, aveți nevoie de fișierul APK de instalare al acesteia, pe care o găsiți la secțiunea downloads a paginii. După descărcarea / salvarea acestui fișier, porniți extensia ARC welder și adăugați fișierul ciupercomania.apk în aceasta (imaginea 4). Selectați calea către acest fișier (imaginea 5), după care lansați aplicația (imaginea 6).

chrome_apps
imaginea 4
path_to_apk
imaginea 5
test_your_app
imaginea 6

După ce ați pornit aplicația ea se va comporta ca și cum ar fi instalată pe un telefon sau o tabletă cu sistem de operare Android și o puteți testa după bunul vostru plac. Aplicația, necesită descărcarea bazei de dat;  ceea ce se poate face accesând meniul preferințe (imaginea 7) și actualizând baza de date (imaginea 8 și 9). După ce s-a efectuat cu succes actualizarea, salvați și reveniți la pagina de pornire (imaginea 10). Acum regăsiți baza de date populată (imaginea 11), dar fără "ciuperca aleatorie";  pentru asta aveți nevoie să reporniți aplicația conform imaginii 6 și veți obține aplicația funcțională așa cum se bucură de ea și utilizatorii de sisteme Android (imaginea 12).

ciupercomania1
imaginea 7
ciupercomania2
imaginea 8
ciupercomania3
imaginea 9
ciupercomania4
imaginea 10
ciupercomania5
imaginea 11
ciupercomania6
imaginea 12

Pentru viitor veți găsi aplicația instalată (ca și extensia de fapt) în fereastra de aplicații a bropwserului Chrome (imaginea 13).
chrome_apps_2
imaginea 13

Acestă extensie este minunată, deoarece oferă acces rapid la orice aplicație sau joc Android (foarte puține sunt cele care nu vor putea rula din cauză că anumite componente sunt solicitate din aplicații adiacente ...), însă marele neajuns este că aveți nevoie în totdeauna pentru instalare de fișierul APK al aplicațiilor dorite deoarece extensia este incă în faza de beta și nu recunoaște încă GooglePlay. (Nu vă descurajați, Google e prietenul fiecăruia, iar căutând veți găsi orice aplicație google play și în formatul de APK necesar instalării.)

Un alt neajuns al extensiei este că poate rula o singură aplicație la un moment dat; dar ăsta nu e un inconvenient, nu? Vă atrage mai mult Candy Crash Soda? Nici o problemă, o puteși juca și pe aceasta sau orice alt joc în acest fel, dar nu uitați să dați o șansă și aplicației Ciupercomania. Măcar din curiozitate ....

3 comentarii :

  1. Lămuririle sunt bune şi pe înţelesul tuturor! Spor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lamuriri? De "lamurit" incearca sa ma lamureasca doar "pocaitii" ... eu am incercat doar sa dau o mana de ajutor pe intelesul tuturor. :)

      Ștergere