Calendar micologic

calendar_micologic
Calendar micologic
La un moment dat am întrebat mai multă lume despre ciupercile specifice fiecărei luni ale anului. Întrebare ușoară la prima vedere, dar când trebuie să enumeri pentru fiecare lună câteva specii de ciuperci din genuri diferite, problema devine puțin mai complicată. Am încercat să îmi notez ciupercile întâlnite de către mine, personal, conform cu perioada colectării ... dar parcă îmi lipsea ceva ...
Apoi mi-am dat seama că de fapt treaba este mult mai ușoară fiindcă deja am întâlnit (văzut) ceea ce îmi trebuia pentru a răspunde acestei întrebări. Un calendar micologic. Puțin autori se concentrează și pe acest aspect de prezentare a ciupercilor, însă am întâlnit și așa ceva;  și atunci de ce să nu v-o pun la dispoziție și vouă.

Acest calendar nu vă va oferi certitudinea găsirii de ciuperci, însă vă va da o idee asupra posibilității apariției diverselor specii de ciuperci, corelate cu lunile anului. Iar cunoscând natura fiecărei ciuperci, vă puteți pregăti ieșirile în natură astfel încât să nu fie doar simple drumeții, ci să fie presărate și cu satisfacții micologice.

Astfel vă prezint noua pagină a blogului: Calendarul micologic.

2 comentarii :

  1. .... mi-ai citi gandul .Ma gandeam ce bine ar fi sa existe un tabel unde se gasesti usor ce specii cresc in luna "x" .Felicitari ! foarte mare ajutor .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc, e rezultatul unui gand mai vechi, dar cum spune-am, am fost si eu lenes cu punerea in practica ...

      Ștergere