Ciupercomania 2.11 (closed beta)

Ciupercomania
Ciupercomania (beta 2.11)
S-a împlinit anul de când am început să vă scriu "aberațiile" mele despre ciuperci. Cât de aproape sau departe de adevăr am fost, o puteți apreciați voi și v-aș ruga chiar să îmi dați și o notă. Notă prin care să am feed-back-ul vostru; să îmi pot face și eu o idee cât de departe am fost de așteptările voastre ... Iar pentru că sărbătoresc un an de existență cu acest blog; nu mă aștept la cadouri din partea voastră, în schimb aș dori să vă fac eu un cadou. Vă fac cadou Ciupercomania.

Ce este Ciupercomania? Este o colecție de informații despre ciuperci. Spuneti-i bibliotecă, enciclopedie sau cum doriți voi; dar a cărui scop este identificarea cât mai ușoară a ciupercilor. Bine-nțeles că nu este 100% de încredere, deoarece niciodată nu vom putea identifica ciuperci doar după descrieri și imagini. În totdeauna ne va trebui și experiența din natură, experiență ce se acumulează în timp. Dar, la urma urmei, ne poate face măcar o idee despre familia ciupercii și care în multe situații ne poate scutii de neplăceri.

Cum să îl folosiți, îl puteți vedea pe un blog test de-al meu mai vechi, nu îl voi reproduce încă odată aici (în totdeauna am considerat că se înțelege de la sine). În schimb pentru a vă fi mai ușor, atrag atenția asupra câtorva detalii. Primul este limba de căutare (o regăsiți în colțul stânga sus). Limba implicită nu este româna, dar prin primul click o puteți seta după preferința voastră. Tot pe "pagina" de pornire aveți căteva explicații privind utilizarea acestui utilitar. Vă recomand să o parcurgeți (sunt doar câteva rânduri), deoarece vă va da câteva explicații utile.

Utilitarul, este un proiect mai vechi de-al meu, care a fost "abandonat" de mai bine de un an, motiv pentru care multe înregistrări au doar descriere în limba maghiară (engleza sau româna au rămas necompletate din lipsa timpului). Dar în schimb această lipsă nu diminuează utilitatea lui, deoarece denumirile stiintifice, imaginile, sezonul, sinonimele și simbolurile folosite (comestibilitatea, în primul rând) sunt accesibile în urma filtrărilor chiar și fără descrieri. Cei ce se descurcă și cu alte limbi, pot încerca schimbarea limbii cu ciuperca dorită selectată, (nu necesită căutarea din nou a cupercii) și dacă există descriere în engleză sau maghiară, vă va fi afișată, fără să vă dea peste cap filtrările.

Este palgiatură? Din păcate, da. Utilitarul și criteriile de filtrare sunt creații proprii, ale mele (motiv pentru care unele criterii nu urmăresc definițiile uzuale ale micologiștilor de azi), în schimb informațiile și imaginile nu sunt rezltatul muncii mele. Nu mi le atribui și din moment ce aceste informații se găsesc liber pe net, vi le ofer și vouă în aceași manieră: GRATUITE. Sper să vă bucurați de ele cum m-am bucurat și eu la rândul meu și să nu fiu numit "Ponta" pentru asta.

Unde găsiți acest utilitar? Până la primirea reclamațiilor, plângerilor, va fi disponibilă la secțiunea de download, după care probabil îl voi retrage (din motive obiective și evidente).

4 comentarii :

  1. La mulţi ani doresc blogului tău.
    Dar sincer cu restul informaţiilor din postare sunt ca "măgaru-n ceaţă".
    Este posibil să fiu eu foarte obosit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,
    Nu merge si pe android? Nu sunt in tara sa folosesc windows, vin saptamana viitoare si nu as vrea sa pierd catalogul. Urmaresc ceea ce scrii si imi place mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca m-ai urmarit pe facebook (grupul RML) stii deja ca lucrez si la varianta Android (sunt la fel de interesat ca si tine, poate chiar mai mult), v-am postat si cateva imagini in avanpremiera.

      Nu am inca un deadline pentru cand va fi gata, dar sper ca anul acesta (poate va fi un cadou de craciun),

      necazul insa este cu mutarea datelor, care av trebui sa o fac manual din 2 motive: a). schimbarea criteriilor de clasificare, b). imposibilitatea export-importului campurilor speciale de date dintr-un format in altul de baze de date ... (poveste lunga cu care ma zbat deja de vreo luna)... va fi un proces lung si de durata, dar cred ca va merita efortul, mai ales daca intre timp reusesc sa obtin si cateva drepturi de copyright pentru limba engleza... (alta poveste lunga ...) ...

      Ștergere