Povestea crăciunului

Căutând după diverse, am dat peste niște legende cu ciuperci, dintre care azi m-as opri la povestea crăciunului. Poate o să vă aducă un zâmbet într-o viață plină de stress.
V-ați întrebat vreodată de ce de Crăciun tăiem și ducem un brad verde în casele noastre, îl decorăm, iar sub el așezăm diferite cadouri frumos ambalate în roșu și alb pentru cei dragi nouă; și ca și manifestare a iubirii noastre față de Dumnezeu și pruncul Isus?...

Ei bine, este pentru că sub brazi este exact locul in care se găsește cea mai sacră substanță, ciuperca Amanita Muscaria. - "‘Most Sacred' Substance, the Amanita muscaria, in the wild." - James Arthur, "Mushrooms and Mankind" (8)

 Muscărița, este ciuperca magică, roșie cu pete albe ce crește aproape exclusiv sub conifere. Una dintre dintre substanțele active din majoritatea ciupercilor halucinogene este DMT (Dimethyltryptamina), un entheogen produs în mod natural de epifiză (glanda pineală). Similaritatea nu este întâmplătoare. Această glandă pineală are formă de "con de brad" și produce DMT; muscărița crește sub brazi și produce la rândul sau DMT.

Bradul de crăciun este piesa centrală în jurul căreia s-a construit Crăciunul. Sub acest brad se găsesc cadourile celor ce au fost cuminți. Ciuperca crește sub același brad sub care ne căutăm cadourile de Crăciun. - James Arthur, "Mushrooms and Mankind" (6)

Verde, roșu si alb sunt culorile Crăciunului, dar Crăciunul ca și concept originar vine din Egipteanul  KRST (uns, uleiat)  și Mes (prăjitira sacră făcută anual și ingerată de egitieni). De unde mai apoi denumirea de Crăciun din zilele noastre (Krst + Mes). Acest Eucharist a fost inițial făcută din Amanita muscaria sau a întruchipat chiar ciuperca în sine. Iar tradiția a existat pretutindeni în lumea antică, cu toate că recunoscut simbolistic așa cum este ea astăzi vine din perioada pre-Cristiană din nordul Europei,

Dar James Arthur nu este sigurul care face legături între Crăciun și Amanita muscaria, Dana Larsen,  "The Psychedelic Secrets of Santa Claus" Cannabis Culture, Marijuana Magazine, Dec 18th, 2003 unde spune așa: "Cu toate că majoritatea popoarelor asociază Crăciunul cu Cristianismul, majoritatea simbolurilor sunt derivate din ritualurile șamanilor tribulor nord Europene, ale căror ciupercă sacră era aceasta amanita roșie cu puncte albe... Acești oameni trăiau în iurte  făcute din piele de reni, iurte cu o singură gaură ce folosea și ca și cale de acces dar și ca horn. După cules, șamanii ce se întorceau cu cu sacul plin de ciuperci sacre, le împărțeau cu cei din interiorul iurtei ... Moș Crăciun se îmbrăca la fel ca și culegătorii de ciuperci. Când era vreme de cules, șamanii purtau haine roșii împodobite cu blană albă pe la margini și cizme negre."

Șamanii siberieni păstrează aceste obiceiuri chiar și în zilele noastre, ei se îmbracă în roșu cu alb când merg la cules ciuperci. Iar după cules, agață ciupercile proaspăt culese de crengile brazilor din apropiere pentru a se usca și deveni mai ușor de ingerat. Acesta este motivul pentru care decorăm și noi bradul de crăciun, pentru că culegătorii ar dori în totdeauna să poată împodobi acest brad. Șamanul adună aceste ciuperci apoi merge din casă în casă să le împartă, iar cum zăpada siberiană acoperă de multe ori iurtele, șamanul e nevoit să escaladeze acești nămeți pentru a ajunge la fiecare și astfel el coboară prin singura cale de acces care este și horn și intrare. De aici conceptul cum că Mos Crăciun intră pe horn. Iar apoi în final, acești credincioși, inșiră ciupercile primite pe ațe sau le pun în șosete care se agață în apropierea focului pentru uscare, iar dimineața la trezire, aceste cadouri primite de la șaman, sunt uscate și gata de consumare.

"În Siberia, stiința antică a consumului de Muscăriță este foarte veche și documentată; cu toate că guvernul face tot posibilul interzicerii practicilor șamaniste. Însă sunt foarte mulți care se opun acestuia și parctică în secret în continuare aceste ritualuri..." - James Arthur, "Mushrooms and Mankind" (10)

Renul siberian de asemenea mănâncă muscărița, iar ea este de multe ori folosită pentru atragerea cirezilor de reni. Iar deoarece unul din efectele halucinogene create de muscăriță este viziunea de plutire, zbor. Conceptul de renii zburători ai lui moș crăciun probabil că se trage din aceste surse.
"Renul era animalul sacru a semi-nomazilor, îi deservea cu hrană, adăpost, blănuri și alte cele. Renul deasemenea consuma această ciupercă și o caută, iar cât este sub efectul ciupercii chiar o face pe grozavul ... Efectul halucinogen de zbor al muscăriței respectiv de distorsiune a mărimilor pot fi bazele legendei renilor zburători ..." - Dana Larsen, "The Psychedelic Secrets of Santa Claus" Cannabis Culture, Marijuana Magazine, Dec 18th, 2003

"Renii zburători, sania lui moș crăciun, intreagul mita lui moș crăciun își are originea in Siberia, unde Sfânul Nicolae, apărătorul copiilor, este înlocuitorul șamanilor băștinași. Sfântul Nicolae este cel mai venerat dintre sfinții ruși, întrecut doar de către apostoli și este cel mai respectat șaman ... Șamanul e un om sfânt foarte familiarizat cu experiențele extracorporale bazate pe folosire de substanșe entheogene care sunt la limita dintre viață și moarte ..." - James Arthur, "Mushrooms and Mankind" (10)

"Unul dintre efectele consumului de muscăriță este cum că pielea și caracteristicile faciale primesc o nuanță de rumenire și strălucire. De aceea Moș Crăciun este reprezentat în totdeauna cu obrajii roșii și nasul roșu. Chiar și tradiționalul salut a lui Moșs Crăciun: Ho, ho, ho! este un râs euforic a celui care a ingerat această ciupercă" - Dana Larsen, "The Psychedelic Secrets of Santa Claus" Cannabis Culture, Marijuana Magazine, Dec 18th, 2003

"Calatoria magică a lui Moș Crăciun, în urma căreia într-o singură noapte este în stare a călători prin întreaga lume și a impărți cadourile sale, este în jurul conceptului de car ceresc. Carul lui Odin, Thor și chiar si egipteanul Osiris este cunoscut azi sub numele de Carul Mare și înconjoara Steaua Polară in 24 de ore. În versiuni diferite, carul era tras de reni sau cai, iar pe măsură ce aceștia oboseau, se extenuau, vărsau și scuipai sânge, care cădea pe pământ și devenea ciuperca sacră." - Dana Larsen, "The Psychedelic Secrets of Santa Claus" Cannabis Culture, Marijuana Magazine, Dec 18th, 2003

Santa (Moș Crăciun) este o anagramă pentru Satan (Satana), îmbrăcat în roșu, având o listă cu copii răi, furând crăciunul de la Isus. Dar dacă căutăm în conceptul originar a ciupercii, Moș Crăciun nu este un complice, nu e un deținător a listei, el este un Entheogen, o plantă despre care se spune că trezește Dumnezeul în fiecare. Cuvântul Entheogen format din: En care semnifică interiorul, Theo pentru Dumnezeu iar Gen pentru geneză, vor trezi împreună Dumnezeul din fiecare. Dacă ați consumat vreodată ciuperci halucinogene, atunci stiți că această experianță nu e doar spirituală ci și religioasă, deoarece acest Entheogen pe pune în legătură cu sclipirea divină din interiorul tău. Îți dă acces la o conștientizare superioară, îți deschide al treilea ochi, iar lumea materială se dizolvă, cele cinci simțuri se contopesc în una singură, cea a conștiinței.

 "Această experianță este atât de puternică, încât simt că ea este necesară în procesul evoluției fiecărui individ și al întregii omeniri"  - James Arthur, "Mushrooms and Mankind" (26)
Dar atenție mare, dacă sunteți o persoană rea sau cu secrete, entheogen-ul te va purta în propriul iad, însâ dacă sunteți o persoană bună, iubitoare ce trăiește pentru adevăr, entheogen-ul te va înălța în ceruri, în paradis. Când persoane cu dispoziție proastă au cosnumat această ciupercă, ei au avut în general doar experiențe slabe, chiar negative și invers, perosanele cu bună dispoziție, pozitive au avut doar de câstigat, exact ca și cu Moș Crăciun, cei buni primesc daruri și se bucură pe când celor ce au fost răi li se ia orice bucurie sau cadou.

.........................................
Niciodată n-am avut intenția de a vă face a introducere în lumea psihedelică a drogurilor sau de a încuraja consumul acestora, dar povestea în sine, paralela cu moș crăciun; nu mă lasă a nu v-i le prezint sub mențiunea de: Nu vă hazardați la tot ceea ce citiți, nu toate sunt adevărate.
Articolul originar il găsiți aici: Santa Claus the Magic Mushroom. dacă mai aveți rabdare citiți și comentariile. Merită, fiindcă veți vedea de ce nu trebuie sa credeți tot ceea ce e scris. Însuși autorul articolului nu s-a documentat pe măsura subiectului, dar ca și o poveste care să ne facă să zâmbim, se potrivește.

6 comentarii :

 1. Interesantă povestea ta! Cu prima ocazie o să încerc un pic de muscăriţă să văd de pot să zbor ca renul Rudoph! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu tot mi-aș păstra părerea de a nu recomanda acest consum ...

   Ștergere
  2. O glumă e doar o glumă! :) Nu recomand nimănui să folosească halucinogene! Dar poţi visa că zbori ca Rudolph! :)

   Ștergere
  3. la varsta noastra nici nu cred ca ne mai arde de asemenea experiente

   Ștergere
 2. Muscărița, este ciuperca magică, roșie cu pete albe ce crește aproape exclusiv sub conifere. Una dintre dintre substanțele active din majoritatea ciupercilor halucinogene este DMT (Dimethyltryptamina), un entheogen produs în mod natural de epifiză (glanda pineală). Similaritatea nu este întâmplătoare. Această glandă pineală are formă de "con de brad" și produce DMT; muscărița crește sub brazi și produce la rândul sau DMT  Sunteti intr-o mica eroare . Amanita nu contine DMT ci muscinol si acid ibotenic (precursor muscinol) , substante halucinogene cu siguranta dar foarte diferite de DMT . Sursa Amanita muscaria contains several biologically active agents, at least one of which, muscimol, is known to be psychoactive. Ibotenic acid, a neurotoxin, serves as a prodrug to muscimol, with approximately 10–20% converting to muscimol after ingestion. An active dose in adults is approximately 6 mg muscimol or 30 to 60 mg ibotenic acid;[54][55] this is typically about the amount found in one cap of Amanita muscaria.[56] The amount and ratio of chemical compounds per mushroom varies widely from region to region and season to season, which can further confuse the issue. Spring and summer mushrooms have been reported to contain up to 10 times more ibotenic acid and muscimol than autumn fruitings.[50]

  Psilocybina este o molecula aproape identica cu DMT(difera un atom de carbon sau ceva) si poate fi gasita in alte ciuperci (psilocybe semilanceata spre exemplu ) . Pace .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pace si tie :)
   Nu contrazic argumentele tale, in schimb atrag atentia asupra ultimei fraze al acestui articol:

   "Articolul originar il găsiți aici: Santa Claus the Magic Mushroom. dacă mai aveți rabdare citiți și comentariile. Merită, fiindcă veți vedea de ce nu trebuie sa credeți tot ceea ce e scris. Însuși autorul articolului nu s-a documentat pe măsura subiectului, dar ca și o poveste care să ne facă să zâmbim, se potrivește."

   Tot mai crezi ca sunt in eroare?

   Ștergere