Trehaloza - Zahărul produs de ciuperci

 

trehaloza
Trehaloza
Am crescut în preajma dulciurilor și acum sunt în fața faptului împlinit că nu rezist să nu mănânc ceva dulce măcar la 2-3 zile. Știu că risc un diabet, dar asta nu mă oprește din a consuma produse pe bază de zaharuri. Și ce bune sunt... Zahărul a fost menționat pentru prima dată prin anul 510 înainte de Hristos de către soldații lui Darius, dar a început să fie exploatat industrial abia prin anii 1400, iar de atunci a devenit tot mai accesibilă.

Ciuperci pretutindeni: Antarctica

Robert F Scott
Robert F. Scott
Antarctica, dacă lăsăm teoria conspirației deoparte, cu al său Hitler și baza sa militară secretă de pe acest continent, tot rămânem cu faptul că acest continent este cel mai sudic și de neatins de pe planeta nostră. De neatins nu datorită distanței față de alte continente ci datorită temperaturilor negative extreme care se înregistrează cu regularitate pe acest continent.

Comestibilitatea speciilor de Ramaria

Ramaria_botrytis
Ramaria botrytis by Jason Hollinger
Zilele acestea am fost întrebat dacă există criterii, semnalmente pe baza cărora putem spune rapid despre o specie de Ramaria dacă este sau nu: comestibilă. Ei bine, nu am știut ce să răspund așa pe nepregătite, așa că am început să ma documentez la rându-mi si am ajuns la concluzia că dacă analizăm întrebarea sub această formă, aș spune că nu: deoarece în toate îndrumarele pe care le-am întâlnit până acum, aceste ciuperci sunt clasificate în comestibile, necomestibile și toxice. În categoria celor necomestibile intră cele cu gust amar iar cele toxice fiind descrise cum că ar provoca tulburări gastrointestinale.