Ciuperci magice

hippie age
Drogurile nu sunt o noutate, au fost folosite incă din antichitate și vor fi folosite cât există însăși omul, dar faptul că ne lăsăm dominați de ele sau nu, asta depinde doar de noi. Din categoria celor mai puțin "periculoase" fac parte ciupercile, însă necunoașterea corespunzătoare a lor este ea însăși foarte periculoasă; dar față de drogurile sintetice, sunt de preferat ciupercile magice...
efectele lor sunt mai puțin cauzatoare de dependență și totuși...

Speciile din familia Psilocybe sunt niște ciuperci "monotone", maronii, de mici dimensiuni, care se albăstresc sau primesc nuanțe de mov odată cu maturizarea sau dacă sunt rănite; care în mod sigur vor trece pe lângă noi neobservate dacă nu suntem tocmai în căutarea acestora. Ele conțin ca și substanțe active: Psilocina și Psilocibina, care sunt niște compuși ce acționează asupra sistemului senzorial al omului, inducând diferite stări acestuia.

Aceste ciuperci sunt folosite de foarte mult timp; astfel in Antilele mici au fost descoperite boluri cu urme de astfel de substanțe datând de acum 2.500 de ani, deasemenea diferite culte din america și africa utilizau astfel de substanțe în scopuri rituale.

Chiar mai mult, în Europa aceste ciuperci au fost folosite în ritualuri religioase chiar cu 6.000 de ani în urmă, dovada acestuia este pictura murală descoperită într-o peșteră din Spania, lîngă orașul Villar del Humo și asociată speciei Psilocybe hispanica.

Dar urmele nu se opresc aici; putem merge înapoi în timp chiar mai mult, și o dovadă preistorică a folosirii ciupercilor magice se găsește in Algeria, unde există o pictură care descrie ciuperci din specia Psilocybe mairei, pictură se crede că are 7.000-9.000 de ani vechime.

Cu toată frica noastră actuală față de ciuperci, omenirea de-a lungul timpului a cunoscut și utilizat din plin ciupercile pentru ași atinge scopul; fie el de supraviețuire (hrană), fie el de manipulare (inducere de diferite stări), fie el de altă natură (medicinale, crime politice sau din dragoste)... În ziua de azi totuși ne confruntăm și cu o altă față a problemei ciupercilor magice. Pe de o parte guvernele luptă împotriva folosirii acestor ciuperci, datorită efectului lor halucinogen; iar pe de altă parte corporațiile farmaceutice studiază tocmai acest efect pentru a putea recrea psilocibina in condiții de laborator (veste bună amatorilor; în curând o vor putea procura din farmacii legal), deoarece conform studiilor recente ar putea trata pacinetii deprimați pe care medicamentele moderne sau psihoterapia nu îi mai pot ajuta; succesul ciupercii in tratarea acestor tipuri de boli se datorează compușilor acestor ciuperci ce sporesc  amintirile asociate emoțiilor pozitive.

De ce consider asta o problemă? Deoarece aceleași studii au arătat cum ca efectul ciupercilor magice scade odată cu frecvența utilizării acestora. De aceea pentru a retrăi intensitatea așa zisului "primu consum",  este nevoie de o cantitate tot mai mare de ciuperci consumate. Odată crescută doza de administrare, pericolul la care ne expunem crește și ea după aceași curbă exponențială. Psilocibina sintetică sau naturală la urma urmei rămâne un drog ... 

Cine vrea să incerce ciuperci magine, să încerce ciupercile din familia Psilocybe; cel mai recomandat probabil ar fi Psilocybe cubensis, fiindcă la urma urmei acestea sunt ciupercile magice autentice. Pe lângă acestea sunt și alte ciuperci ce conțin substanțe halucinogene, cum este și Muscărița, dar ele sunt subiectul altor articole, singura lor problemă ar fi că mai conțin și alte substanțe pe lângă cele halucinogene, care în cazul Muscăriței sunt substanțe otrăvitoare, nu doar de modificare a dispoziției.. Până una alta, vă invit să ascultăm a melodie de "profil"

50 de comentarii :

  1. hmmm, nu avem nici un nostalgic pentru vremurile hippie apuse? Muzica buna, droguri, spirit liber ... sau manelisti nostri sunt versiunea moderna a acelor vremuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iertati-ma dar este dezamagitor acest articol. Pacat ca nu v-ati aprofundat mai mult in acest subiect. Valoarea acestor substante pentru umanitate, o valoare recunoscta, precum indicati, de mii de ani, nu este de tip "distractie" sau "get high". Valoare lor este dezvaluirea aspectelor ascunse ale mintii umane, sau mai bine zis, dezvaluirea umanitatii fundamentale. Aceasta, fiind subtila, deseori ramane ocultata de viata noastra petrecuta in cautari mai mundane. Dar natura noastra fundamentala, o data descoperita, se dovedeste a fi cea mai mare comoara in existenta. Si unde mai pui ca nu aveam de mers nicaieri ca sa o gasim, ne astepta de la inceput la noi acasa.

      In ce priveste pericolul asociat cu uzul ciupercilor, nu are nimic de facut cu obisnuinta, care nu exista. Acest pericol este faptul ca in perioada de absobrtie launtrica suntem vulnerabili la actiunile altora precum si propriilor noastre actiuni fiind intr-o starte potential indeprtata de realitatile fizice in care ne aflam. Deci omul care intra in aceasta stare de explorare launtrica trebuie sa fie pazit de o persoana matura si priceputa in a rezolva crizele psihice ocazionale. Atat.

      Va refer la lucrarile publicate de doctorul Stanislav Grof pentru mai multe detalii, aplicabile si la munca cu ciuperci psichodelice.

      Ștergere
    2. Sunt total de acord cu dvs. in sensul ca fiecare poate sa-si aibe propria parere legata de orice subiect tratat pe acest blog. Nu inseamna insa ca sunt si de acord cu toate.

      Ca, aceste substante induc o anumita stare este indubitabil... insa nu cunosc nici o situatie in care o persoana care sa fi consumat aceste substante si sa se fi intors din acea stare cu informatii care sa ne fi schimbat viata (fundamental sau nu). Pana una alta raman sceptic la partea asta de "adevar".

      Ștergere
    3. Salut, unde as putea gasi asemenea ciuperci? Sunt fumator de canabis dar as vrea sa incerc si ciupecile!

      Ștergere
    4. Francis Crick admitted that taking LSD helped him to create the molecule of DNA. [inaudible] was another one who did the polymerase chain reaction, [inaudible] Nobel Prize for … It’s quite specific that this was due to this process, but Douglas Engelbart who developed the mouse, described quite in detail how he was using LSD to stimulate his creativity. Micro-dosing is now rampant in Silicon Valley, so it’s well-known. There are all kinds of good uses, but there are also dangerous potentials in psychedelics.

      Ștergere
    5. Da; dar la noi in continuare; folosirea "stimulentelor" este inetrzisa prin lege.

      Ștergere
    6. Vizualizati podcastul.lui joe rogan cu paul stamets in care se arata puterea de tratare a dependentelor si a sindroamelor depresive prin ingestia de ciuperci magice.

      Ștergere
  2. Manelarii sunt versiunea modernă a vremurilor apuse.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sincer, nu i-am inteles niciodata pe manelisti... cred ca este singurul curent in domeniul muzicii in care nu am reusit sa gasesc nimic care sa imi placa, care sa ma prinda ...

      Ștergere
    2. nici nu ai ce sa intelegi de la niste inculti si agramati

      Ștergere
  3. Amanita muscaria nu contine psilocibina sau psilocina, substantele active in cazul acesteia fiind muscimol si acidul ibotenic, care induc o stare complet diferita si pentru multi neplacuta comparativ cu ciupercile din famila Psilocybe.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce ciuperci "magice" se pot găsi in pădurile din Romania?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. toate ciupercile sunt "magice" in felul lor :)

      Ștergere
    2. Ceva sa nu fie otravitor si sa fie comestibil :).
      Psilocybe cubensis se gaseste?

      Ștergere
    3. Avem si noi ale noastre, dar P. cubensis nu face parte dintre ele ... sincer sa fiu, nu cred ca sunt dispus sa enumar ce si unde creste pe la noi ... si sunt convins, ca ma poti intelege de ce nu vreau sa fac acest lucru.

      Ștergere
    4. Te inteleg perfect de ce nu. Sa ai o zi buna... incerc sa ma informez din alte parti. pura curiozitate sincer.

      Ștergere
    5. E mai bine ca fiecare sa se informeze singur despre asa ceva.

      Ștergere
    6. psilocybe semilanceata - acestea se gasesc in romania, documenteaza-te bine inainte de a incerca orice cu ele, pot avea "veri" asemanatori si otravitori ;)

      Ștergere
  5. tu chiar stii despre... sau doar culegi informatii si formezi un articol? no off.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. fiecare e liber sa creada ce doreste, nu? no off. (orice raspuns ti-as da, tu tot iti vei pastra parerea, nu?)

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  6. psilocibina semilanceata . creste in poiana brasov

    RăspundețiȘtergere
  7. si psylocibe cyanescens am gasit eu in snagov

    RăspundețiȘtergere
  8. Se gasesc si la noi . Culoarea mov sau albastruie e un iindicator bun. Vezi si Stamets_Paul_-_Psilocybin_mushrooms_of_the_World.pdf

    RăspundețiȘtergere
  9. ma intreb daca poti comanda ceva spori legal..sau altceva,la fel cum poti comanda seminte legal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din cate am inteles este legal sa ai spori, deoarece ei nu contit substante psihoactive, dar e ilegal sa ai ciuperca, gen poti sa iti comanzi un grow kit de pe net si iti vine fara probleme, cunosc persoane care au facut asta

      Ștergere
    2. nu va pot confirma acest aspect

      Ștergere
    3. Se pot comanda trufe nu ciuperci de la companii care livreaza la tine acasa,din Olanda.au de vanzare si kituri pentru cresterea ciupercilor propriu zise.

      Ștergere
  10. salutare. unde si cum pot gasi si eu niste ciupercute in Romania, eventual in Iasi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate te ajuta cineva pe privat dintre Anonimii de mai sus.

      Apropo, zona Vatra Dornei acum o sptamana era plina de Muscartite...

      Ștergere
    2. pffff de cand le caut. Oare cum dau de anonimi :-?

      Ștergere
    3. Din vatra dornei sunt eu si sunt o gramada de specii si m-am gandit sa ma informez poate o sa încerc

      Ștergere
    4. Și eu sunt din Vatra Dornei și mă interesează astfel de ciuperci.Ai reușit să culegi, ai consumat? Aștept răspuns din partea ta. Mersi. Gabi.

      Ștergere
  11. nu inteleg de ce se deschide un subiect despre asa ceva dar atunci cand cineva intreaba detali ne ferim sa le oferim . daca chiar vrei ca oameni sa nu asi faca rau si esti bine intentionat spunele oamenilor exact cum sa le caute cum sa le diferentieze si cum si cat sa consume. pot intra copi sa citeasca si sa plece pe camp sa gaseasca cine stie ce otrava sau chiar una dintre cele psihedelice si sa consume mai mult decat e nevoe sau intun mod gresit si sa aiva ca urmare probleme mari de sanatate sau sa asi gaseasca sfarsitul din cauza voastra a celor ce vreti sa va dati destepti cu titluri si 7 8 cuvinte citite prin carti. Fiti mai RESPONSABILI si filtrati cu grija informatile . daca sti ca fac rau si nu sunt ok si asa si pe dincolo de ce ai facut un articol de genul ? ca oameni sa vada 2 poze 2 informati si apoi sa se omoare consumand cantitati gresite? cred ca nu asta e intentia cel putin asa sper

    RăspundețiȘtergere
  12. Da mi te rog frumos un e mail ceva sa putem schimba doua trei vorbe...nu i legat de subiectu ăsta, da totuși...înțelegi tu...as aprecia mult bro :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Știu unde se găsesc, chiar astăzi am strâns câteva porții pentru mine, semilanceta..

    RăspundețiȘtergere
  14. Pentru detalii elaborate va pot ajuta la adresa de e-mail cyupacabra37@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  15. Salut am fost azi si am luat mai multe ciuperci , unele sub forma plata dar putin urcata in sus si rosie cu tot cu coada , una mov inchis una mare portocalie

    RăspundețiȘtergere
  16. Ma poate ajuta cineva cu 4(5 portii? Mentionez ca am luat de foarte multe ori si de fie are data m-au scos din depresie si anxietate! Ma gasiti pe Facebook Adrian Unciuleanu sau email adrianunciuleanu@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  17. Daca ma poate ajuta cineva cu gasiti aș fi foarte recunoscător!

    Email: piruznhvnd@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna , am ajuns si eu aici vrand sa aflu mai multe informatii despre psilocybe, tocmai am vazut filmul Fantastic fungi pe netflix. multumesc de informatii

    RăspundețiȘtergere
  19. https://t.me/biotopic - Portal bio informational despre produse pur naturale benefice pentru organism , va asteptam cu drag

    RăspundețiȘtergere