Cursuri de Micologie (A)

teaching
Imagine preluata de pe course-view
Este vorba de un "guest post", prin care voi încerca să sprijin un prieten (Cristian)  în a-și promova Cursul Micologic, pe care a început să-l organizeze începând de anul trecut în colaborare cu Societatea Micologică Germană și care (zic eu) merită o încercare. Nu dețin toate informațiile care v-ar putea interesa, însă aveți disponibilă adresa de email pentru contact; pe care v-i se pot oferi informații suplimentare și dacă aveți nelămuriri, puteți contacta organizatorii. Așadar haideți să  vedem și ce ne oferă:

Dragi prieteni, pentru o înțelegere clară a demersului nostru atașăm acum oferta competă a cursului. Cursurile de micologie se vor desfășura atât teoretic cât și practic. Partea teoretică va fi trimisă cursanților pe email o dată pe săptămână și va cuprinde descrierea principalelor familii/specii de ciuperci, cu un suport foto detailat realizat în mare parte de Societatea Micologică Germană, precum și rețete specifice pentru majoritatea speciilor comestibile. 

De anul acesta vor fi introduse în partea teoretică atât elemente de cercetare sporiferă cât și de toxicologie. Partea practică se va desfășura cu preponderență în weekend, fiecare cursant având posibilitatea să participe de câte ori dorește. Ieșirile vor începe odată cu deschiderea sezonului și până la închiderea acestuia, în funcție de condițiile meteorologice. Perioada estimativă este cuprinsă între sfârșitul lunii martie și mijlocul lunii noiembrie. Ieșirile vor fi mai mult sau mai puțin în jurul Clujului. Pentru cei care vin din alt oraș avem posibilitatea de a oferi cazare gratuită pentru două, trei nopți. Locațiile se stabilesc spontan, în funcție de dorința grupului și mai ales de mașinile din dotare. Ne deplasăm cu mașinile în zonele îndepărtate - de gen Mărișelu, Chinteni, Stolna, Smida, Băișoara, Luna, Săvădisla etc - sau pe jos, în împrejurimile Clujului respectiv Baciu, Făget, Sf. Ion etc. Adunările au loc în Grigorescu, stația Travio, în general de la 10,30.

Cursanții vor păstra ciupercile culese și vor beneficia de suport în prepararea acestora. Cursanții vor beneficia de sprijin permanent în identificarea ciupercilor pe care le-au cules în afara ieșirilor de studiu prin intermediul telefonului, emailului sau prezenței efective la sediul nostru. Recomandăm ultima variantă. De anul acesta vom putea desfășura și studii specifice celor de laborator – sporogramă, microscopie etc Cel înscris își va putea aduce toți membrii familiei, fără costuri suplimentare, ori de câte ori dorește. Cei înscriși anul acesta vor putea beneficia de partea practică și anul viitor, odată cu începerea noului sezon. Cursanții vor beneficia de reducere la produsele pe bază de ciuperci de pădure comercializate de către societatea noastră. De asemenea de anul acesta vom iniția și introducerea practică în gastronomia ciupercilor de pădure. Ședințele de gătit se vor organiza ad hoc, la fața locului, după ce s-au cules ciupercile și le-am analizat, la Casa de Cultură Permanentă în cadrul unor prezentări gastronomice sau la sediul nostru.

Costul unui curs este de 600 de ron și se achită o singură dată. Studenții vor beneficia de o reducere de 15%. 

Contact la cursurilaboletache2016@gmail.com

Încă nu v-ați înscris în "familia" LA BOLETACHE? Iată și 10 motive pentru care ar trebui să o faceți numaidecât:
  1. Înveți lucruri noi – e clar, vei ști, după un sezon cel puțin douăzeci de specii pe care le vei găti fără cel mai mic dubiu!!!
  2. Nu va mai trebui să pierzi vremea scormonind cine știe pe unde și în ce după ceva cât de cât asemănător cu specia bizară pe care ai cules-o pentru prima oară! Cu un simplu telefon, un email sau chiar o vizită la sediul nostru vei rezolva problema!
  3. Dacă tot ce știai până acum legat de gătitul ciupercilor se rezuma la clasica tocană, la omletă și paste treaba se va schimba radical! Fiecare specie are meniul ei – vă veți bucura, așadar, stomacul în nenumărate feluri!
  4. Vă veți petrece în mod plăcut timpul împreună cu familia – la noi sunt bineveniți toți cei ai casei, inclusiv soacrele.
  5. Veți face mișcare – după o săptămână de birouri și alte locuri de tortură, vă va pride extraordinar de bine ”să vă dați un pic duhul” urcând dealuri și coborând în rîpe!
  6.  Veți vedea o grămadă de locuri noi – chiar dacă vom merge de mai multe ori în același loc, acesta va fi întotdeauna ”nou” deoarece niciodată nu vom găsi aceleași specii de ciuperci și nu vom da peste aceeași turmă de oi cu dulăii aferenți!
  7. Veți cunoaște oameni noi și interesanți – la noi nu există discriminări de nație, orientare sexuală, politică sau religioasă! Toată lumea e binevenită în aceeași măsură!
  8. Pretențioșii se vor bucura de sporograme și microscopie – avem, de anu ăsta și ceva ustensile.
  9. Ne vom distra, certa și împăca de mai multe ori pe an, că așa-i în orice ”familie”!
  10. Și nu în ultimul rând, vom învăța să prețuim și mai mult, minunile naturii. Pe scurt, VIAȚA...
Pentru alte informații la cursurilaboletache2016@gmail.com

16 comentarii :

  1. În ce perioadă vor avea loc cursurile?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cursurile sunt "offline" si se tin din cate stiu pe tot parcursul anului, la fel ca si partea practica, oricine se poate alatuar "din mers".

      Dar daca sunt neclaritati informatii mai bogate primiti de pe adresa de contact.

      Ștergere
  2. Aveti cumva si o recomandare pentru cursuri mai aproape de Bucuresti? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu gresesc stiam cel putin doua alternative. Prima era cursul organizat de doamna dr. Ioana Tudor, iar a doua varianta cursurile organizate de cei de la Clubul ciupercarilor, sigur una dintre ele o fi in/sau mai aproape de Bucuresti.

      Ștergere
  3. Salut, dar la sfarcitul cursului, se va primi si un atestat de micolog valabil International/toata Europa?
    Este un test/examen la sfarcitul cursului on line Sau la Cluj?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cursul nu este organizat de mine. Informatii va pot oferi doar cei care organizeaza acest curs. Gasiti mai sus adresa de contact, va puteti adresa in mod direct catre dansii.

      Ștergere
  4. Atestat Sau autorizatie pentru a desfasura profesia de micolog in afara tari... Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Răspunsuri
    1. In articol se mentioneaza o adresa de email. Pentru informsaii complete si corecte, va rog folositi acea adresa de email.

      Ștergere
  6. Salut!
    Mai este valabila adresa de mail?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper ca da, nefiind al meu, nu va pot spune 100%, dar sunt aproape convins ca inca este activ.

      Ștergere
    2. Am incercat sa trimit mai multe mail-uri la adresa din descriere, primesc mail inapoi care-mi zice ca adresa nu este valabila, aveti alte contacte?

      Ștergere
    3. Din păcate este singura adresa pe care o aveam.

      Ștergere