Comparație între speciile de Agaricus sp.


Agaricus bernardii
Agaricus bernardii by Fred Stevens
Datorită diversității formelor de relief din țară, avem implicit și o diversitate micologică fantastică, cu care puține țări se mai pot mândrii. De asemenea, diversitate este mare nu doar la nivelul familiilor ci și în cadrul genurilor. În ultima vreme au existat nenumărate reclasificări privind încadrarea unor specii în anumite genuri sau familii, dar în același timp multe altele încă își așteaptă rândul de a fi studiate mai detaliat.

Trehaloza - Zahărul produs de ciuperci

 

trehaloza
Trehaloza
Am crescut în preajma dulciurilor și acum sunt în fața faptului împlinit că nu rezist să nu mănânc ceva dulce măcar la 2-3 zile. Știu că risc un diabet, dar asta nu mă oprește din a consuma produse pe bază de zaharuri. Și ce bune sunt... Zahărul a fost menționat pentru prima dată prin anul 510 înainte de Hristos de către soldații lui Darius, dar a început să fie exploatat industrial abia prin anii 1400, iar de atunci a devenit tot mai accesibilă.

Ciuperci pretutindeni: Antarctica

Robert F Scott
Robert F. Scott
Antarctica, dacă lăsăm teoria conspirației deoparte, cu al său Hitler și baza sa militară secretă de pe acest continent, tot rămânem cu faptul că acest continent este cel mai sudic și de neatins de pe planeta nostră. De neatins nu datorită distanței față de alte continente ci datorită temperaturilor negative extreme care se înregistrează cu regularitate pe acest continent.