Posibilă soluție la deșeurile de plastic...

Deseuri de plastic
Deșeuri de plastic
Deșeurile de mase plastice sunt una dintre marile probleme cu care se confruntă umanitatea în zilele noastre, deșeuri ce le regăsim pretutindeni pe unde mergem. și dacă nu sunt lăsate de noi, sunt purtate de curenții de aer sau ape... ca urmare, mare mi-a fost bucuria când am auzit prima dată că s-a descoperit o ciupercă care ar distruge/consuma mase plastice fabricate din derivate din produse petrochimice. 

Bucurie care mi-a trecut la fel de repede pe cât a și venit, deoarece a dat naștere altor idei; dar să le luăm pe rând:

Ar rezolva această ciupercă sau una similară problema omenirii? Sau doar ar crea altele? Să presupunem că într-adevăr reușește să consume aceste deșeuri într-un ritm acceptabil, astfel încât  cantitatea de deșeuri să ajungă să descrească într-un ritm multumitor omenirii. Credeți că ar fi bine și umanității?

Zilele acestea este "la modă" epidemia din Wuhan cauzată de corona virus și care pare de neoprit. Se răspândește  cu o viteză mai mare decât s-a anticipat și este doar un virus, adică la urma urmei oricărui virus i se poate crea și un antidot; sau greșesc eu? (Nu intru in detalii dacă acestui virus i s-a creat sau nu un remediu, ar fi subiect colateral). Însă mai toți am trecut deja prin experiența unei igrasii în casă. Igrasie, care la urma urmei înseamnă o ciupercă. Igrasie de care nu putem scăpa. Chiar dacă dați peste ea cu clor, moare la suprafață dar tot rămâne în pereți și nu trece multă vreme ca ea să reapară datorită sporilor care se răspândesc fără să ne dăm seama.

Totodată dacă mă uit în jur, folosim produse din plastic peste tot în viața noastră de zi cu zi; începând de la îmbrăcăminte, veselă, produse electrice, electronice, automobile, industrie.... peste tot în viața noastră sunt prezente produsele din plastic. Și atunci vă întreb. Cum putem ține sub control o ciupercă; care se răspândește prin spori pe care nu le putem vedea; astfel încât să devoreze deșeuri doar într-un mediu controlat și să avem siguranța de 100% că nu va scăpa din mediul său controlat prin nici un accident oricât de stupid și să nu ne de-a peste cap viața modernă așa cum o percepem acum.

Nu vreau să fiu negativist, dar odată scăpată de sub control, nu ne întoarcem în epoca fierului? După părerea mea, soluția deșeurilor de mase plastice nu trebuie căutată în direcția ciupercilor consumatoare de plastic. Ci mai degrabă în direcția reciclării și a conștientizării. Voi ce credeți?



Niciun comentariu :

Vă rog fără comentarii anonime pentru că nu vor fi publicate!
Demonstrați ca dețineți coloană vertebrală!

Trimiteți un comentariu