Merită să simulăm aroma ciupercilor?

Ulei cu aroma de ciuperci
Uleiuri cu arome de hribi
Am văzut deja cum putem conserva ciupercile, dar ce ne facem dacă nu avem acces la ele? Cum le putem simula gustul și merită acest efort? Fără să facem reclamă la vreun lanț de magazine anume, luați una la întâmplare și veti vedea că toate oferă cel puțin câteva sortimente de "produse cu ciuperci"; am pus între ghilimele fiindcă aceste produse pot sau nu să conțină urme de ciuperci, dar toate au în comun faptul că la un moment dat au avut tangență cu ciuperca sub o formă sau alta.

Amanitaceae part.1

Amanitaceae
Genul Amanita este o familie mare ce conține peste 600 de specii dintre care mai multe specii foarte "celebre", printre ele se numără buretele viperei, muscărița, dar și specii comestibile cum sunt crăițele. Iar astăzi aș dori să vă prezint o paralelă între două specii din acestă familie: Amanita excelsa vs. Amanita pantherina...

Ceșcuța de domiciliu (Peziza domiciliana)

Peziza domiciliana
Peziza domiciliana
Am văzut deja ciuperci care cresc pe copaci, pe sol, în sol, în apă ... De ce n-am citi și despre ciuperci care cresc în casele noastre alături de noi? Nu, nu mă gândesc la mucegaiuri de data aceasta ci la ciuperci superioare cum ar fi Ceșcuța de domiciliu (Peziza domiciliana), care este o ciupercă pe care nu dorim să o vedem în casele noastre, pentru că dacă o găsim, asta înseamnă că ...